CHP’Lİ AVŞAR FON KRİZİNİN ADINI KOYDU

CHP’Lİ AVŞAR FON KRİZİNİN ADINI KOYDU

FON KRİZİ Mİ?, SİSTEM KRİZİ Mİ?

CHP’li Avşar; “Yaşananlar, bir sistem krizidir” ifadelerine yer vererek yaptığı açıklamada yaşanan fon krizi sürecin adını koyarak;

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; ‘Günlerdir ülke gündemini meşgul eden bu kriz, bir SİSTEM KRİZİDİR!’ dedi.

Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistem(sizliğ)i sonrası, ülkemizde kurallar ve kurullar yerini; ‘nüfuz ticareti’, ‘siyasi yakınlık’, ‘nepotizm’ alınca sorumlular yetkisiz kılınmış, inisiyatif alma ve delegasyon sistemi sekteye uğramış, devletin bütün iş ve işlemleri siyasi teamüllerle yürütülmeye çalışılmıştır.

Tekelleşen bu yetki ve gücün yanında pozisyon alanlar, bu gücü kendileri için kullanmaya başlayınca ve denetim mekanizmaları da harekete geçemeyince patlamalar ve krizler kaçınılmaz olmuştur.

Örneğin, bu krizinde; Mehmet Şimşek’in Kasım 2025 tarihindeki uyarısından sonra gerekli girişimlerde bulunulduğu anlaşılıyor. Ortaya dökülüp saçılanlar, SPK’nın Ocak Ayında, yani dokuz ay önce olan bitenin farkında olduğunu ve duruma el koyduğunu gösteriyor. Ancak geri adım atılıyor, üç başkan yardımcısı görevden alınıyor ve söz konusu rapor SPK’nın web sitesinden kaldırılıyor. Neden, kim müdahale etti?

Her alanda gördüğümüz bu sistem krizi ülkemiz açısından; hem içerde hem de dışarıda hukuki, siyasi, ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurmaktadır.

Bu sistemde;

  • Yatırımcı ve girişimciler tedirgin ve ürkek, 
  • Piyasalarda ve topyekûn kırılgan ekonomimizde güven kaybı yüksek,
  • Vergi toplama ve gelir dağılım dengesi bozuk,
  • Asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki uçurum büyüyor,
  • Emekli, memur, çiftçi, esnaf, sanayici kan ağlıyor,
  • Enflasyon ve faiz dünyada rekor seviyelerde,
  • Her 3 kişiden 1’i işsiz,
  • Kiracı-ev sahibi kanlı bıçaklı,
  • Akaryakıt 100 TL’yi buldu,
  • Okulda, sokakta, evde şiddet derinleşiyor,
  • Orta sınıf çöküyor (ki, bu fon krizi orta sınıfı doğrudan etkilemekte)

 

Özetle; Toplum, adete ekonomik ve sosyal patlama eşiğindeyken;

 

 İktidar;

  • Yaşananları münferit bir gelişme gibi gösterme gayretinde, yükü başkalarına yıkma planları yapıyor.
  • Ülkeyi, Üsküdar ve Adalar’da yaptığı gibi yönetme arzusunda.
  • ’Bu seçimleri de atlatalım’, ‘Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtireceğiz’ hesapları ve algı operasyonlarıyla meşgul.

 

Ancak; toplumdaki infial, siyasetteki çözümsüzlük her geçen gün büyüyor.

Ülkemiz ancak eşit koşullarda ve demokratik teamüllere uygun bir SEÇİMLE bu badireden çıkabilir.

#Fonkrizi

#sistemkrizi

 

Yayınlanma Tarihi : 28/9/2026 21:08
Okunma Sayısı : 108
reklam 1