MAHALLE EVLERİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE ÇARE Mİ
Okul, yurt, pandemi döneminde her öğrenciye internet ve tablet verecek gücü yok. Ama, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak evlerinde bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı bulunmayan öğrencilere destek vermek için “Mahalle Evleri”deki bilgisayar odalarını Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişim noktasına dönüştürdü. Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak için elinden geleni yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağlı çocuklar için fırsat eşitliğine katkı vermesi, müdahale etmesi gerekirken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçesinde “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ” diyerek, Mahalle Evleri’nde açtığı odalarda 20 bilgisayarla öğrencilere gün boyu hizmet veriyor. Bu bütçeyle bu kadar olur. Önemli olan bunu düşünüp, başlatmak. İlk olmak. Bu iş, 20 bilgisayarla ne olacak. 7/24 hizmet verse kaç öğrenci faydalanacak?, meselesi değil. Bu iş, 1 öğrenci bile olsa çocuklar üstünden gelecekle kucaklaşma meselesidir. Vahap Akay bunu gördü.
Elinden gelse, her sabah belediyenin bedava dağıttığı sütle büyümeyen çocuk bırakmaz. Elinden gelse, Tekirdağlı dar gelirli ailelerin fırsat eşitliğinden uzak kalan çocuk sayısını belirler. O çocukların tablet ve internet sahibi olabilmeleri için kampanyalar düzenler. Olmadı belediye imkanlarınla sağlanan oda sayılarını bilgisayarlarla donatıp il geneline yayar.
Elinden gelse Tema Parkları, Tekno Parkları olurdu Tekirdağ’ın. Çocuklarla başlayan bu sürecin turizme nasıl katkı sağlayacağını bilir. Her sabah çocuklara bedava dağıtılan sütle, üreticiden tüketiciye nasıl bir ekonomik çark kurulduğunu gösterirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olsa, tıpkı ‘Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Büyükerşen ve onlara benzeyenler gibi hizmet verirdi bu şehire.’
Konu çocuktu. Aklıma gelenleri yazmak istedim.
Hep bizim neyimiz eksik diyorum ya…
Anlayana.
Özer ENGİNLER.
Okunma Sayısı : 2052