SÜLEYMANPAŞA’DA HALK EKMEK BÜFELERİ YENİ YILDA FAALİYETE GİRİYOR
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, artan ekmek fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekerek yılbaşından sonra şehrin çeşitli yerlerine konulacak olan Halk Ekmek satış noktalarının müjdesini verdi.
Kısa zaman önce ekmek fiyatlarına zam isteyen kuruluşlara yönelik Yüksel, “Ekmek fiyatları 2 Lira ve üstü olursa kenti ucuz ekmek satış noktaları ile doldururum” demişti. Dar gelirli vatandaşın yanında olmak, fakir fukaranın karnını doyurmak, onlara temiz kıyafetler vermek, ekonomilerini yükseltmek için büyük çabalar sarf etmesiyle ünlenen başkan şaka yapmadığını gösterdi, dediğini yaptı ve yılbaşından itibaren uygulamaya geçileceğini dile getirdi.
Bana göre, “geçici olarak ucuza alınan undan yine geçici olarak mevcut olan fırınlara Halk Ekmek yaptırılacağı şimdiden belli olsa da, şimdiden nasıl bir yol izleneceğinin yolu mutlaka netlik kazanacak.”
Yine bana göre, hasat zamanına kadar ucuz ekmek satmak için ucuz un bulmak lazım. Kendi ekmeğini yapacaksan, ekmek üretiminde bir sinsile zincirinin çalışması gerekir. Süleymanpaşa Belediyesi kendi tarlalarında ürettiği buğday ile kendini diğer belediyelere örnek, bilgisinden faydalanılacak hale getirdiği doğru olsa da ‘kendi ekmeklik buğdayının tamamına yakınını üretemediğin sürece sen de ekmek fiyatlarına zam yapmaktan kaçamazsın.’
“Her şerde bir hayır vardır” dedikleri bu olsa gerek. Yıllardır bölgesel kalkınmanın çiftçiye verilen destekle başlayacağını haber yaptım. Şimdi, hemen ekmek yapacaksan buğday ekimi yapan çiftçiye İstanbul’lu firmaların verdiği ölü fiyatların biraz üstünde rakkamlar vererek alım garantisi verilmesi halinde çiftçi kazanır, ucuz ekmek üretilir, para sirkülasyonu olur. Süreç doğru işlerse durum böyle olur. Neyse, konuyu fazla uzatmadan diyorum ki;
Ekmeklik buğdayını kendi tarlalarında mı yetiştirir, kendi değirmenlerinde mi un yapar, kendi ekmek fabrikasında mı pişirir bilemem ama sadece dar gelirli vatandaş değil, hepimizin sağlıklı, lezzetli ve ucuz ekmeğe ihtiyacı var. Hani derler ya, “son tarla boş kaldığında ve son inek kesildiğinde, asfalt ve betonun yenilmediğini anlayacaksınız”
Bence, Asfaltın Trakya da yenildiği bir ilk olabilir...
Yolun açık olsun Cüneyt Başkan…
Okunma Sayısı : 1311