SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ İSTANBUL’UN KARNINI DOYURACAK
Tekirdağ halkı sosyal hizmet olarak TBB Başkanı Kadir Albayrak’tan ne bekledi? Ucuz et, ekmek, balık, süt, su, yumurta, sebze, meyve, kuru gıda gibi ürünler değil mi? Peki, TBB Başkanı Albayrak çiftçiye, üreticiye, kooperatiflere alım garantisi vererek saydığımız gıdaları ‘Halk Ekmek, Halk Süt, Halk Et, Halk Balık, Halk Pazarı, Halk Market, Halk Bakkal’ gibi satış noktalarından ucuza satın alıp afiyetle yedik mi? Hayır…
Şunu hatırlatmada fayda var; Tamam Büyükşehir Belediyesi halkın sofrasına gelecek hiçbirşey üretmiyor ama Tekirdağ çiftçisinin ürettiği ürünlere alım garantisi vermek için Tekirdağ’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önü Tekirdağ halkına zarar verme pahasına neden kesildi? İmamoğlu, TBB Başkanı Kadir Albayrak ve tarım daire başkanının işbilmezliği yüzünden İstanbul’a boş döndü. Tekirdağ, çiftçisinden esnafına büyük kayıplar yaşadı. Bunlar Tekirdağ halkına çiftçisine anlatılmalı. Kendimizi kimlere teslim ettiğimiz bilinmeli.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan beklerken, kime niyet kime kısmet misali Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den herkesi ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi.
Yüksel:
“Pirinç, fasulye, nohut, mercimek, sıvı yağ ve un gibi gıdaların dışında Süleymanpaşa Belediyesine ait tarlalarda gerçekleştirilecek üretimin yanı sıra, seracılık faaliyetlerine de başlıyoruz. “Pilot olarak 60 dönümlük alanda kuracağımız seramız ile yaş sebze ve meyve üretimi konusunda da öncü olmayı istiyoruz. Meyve ve sebze ihtiyacını ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege Bölgesi’nden karşılayan İstanbul’un yanı başında bulunan bir ilçeyiz. Böylesine devasa büyüklükteki bir şehrin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.
Tekirdağ’ın, Süleymanpaşa’nın en büyük zenginliğinin toprak olduğunun bilinciyle hareket eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Albayrak’ın büyükşehir olarak yapmadığını kendi ilçesine derleyerek çiftçinin, esnafın ve hatta dar gelirli vatandaşın ekonomisine can verecek tarıma dayalı bölgesel kalkınma projeleri ile iddialı bir yolculuğa çıktığı görülüyor. “Devasa büyüklükteki bir şehrin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalar yürütüyoruz” bilgisine yer veren Yüksel ve ekibi İstanbul’un karnını doyuracak, Süleymanpaşa çiftçisinin, esnafının cebini dolduracak bağlantı noktalarına doğru ilerliyor.
Nokta demişken, Fırınlarda uygulanan askıda ekmek kampanyası’nda bedava ekmek arayan dar gelirli vatandaşlar ekmeğe yapılan zamlardan sonra askıda ekmek bulmak için fırın, fırın dolaşmaya başladı. Un gibi gıdalar, belediye bünyesinde bulunan tarım arazilerinden elde edilecekse bence “Halk Ekmek” satış noktaları kurmanın da tam zamanı. Elit fırınlarda ekmek fiyatları 2 TL ve üzeri iken marketlerde 1.75. Yine marketlerde satılan adını halktan aldığını bildiğimiz Halk ekmek bile 1.25’e satılıyorsa fiyatlar daha da ilerlemeden buna kurumlar aracılığı ile ekmek üreterek dur demenin vakti geldi.
Başarı hikayesi böyle yazılır.
Özer Enginler.
Okunma Sayısı : 1718