TESKİ’DEN CEVAP BEKLEYEN SORULAR VATANDAŞIN FATURASINA YANSIR MI
TESKİ 2014’te 11 ilçeye müdürlüklerinle birlikte kuruldu. Müdür, şef ve bir sürü çalışan işe alındı, her ilçede binalar, araçlar kiralandı, ekipler kuruldu.
2021 yılında TESKİ Süleymanpaşa’da kaçak ekibi kurarak ilçelere kaçak su kontrolü için yolladı. Bu ekipler araçlarla hergün ilçelere giderek kaçak su arıyor.
1 ) İlçelerde çalışanlar 2014 yılından bu güne bu işi neden takip etmemiş?
2 ) Görevlerini yerine getirmeyenler görev ihmali yapmış olmuyor mu, bunu bilen genel müdürlük görevini ihmal edenlere birşey yapmayarak kendileri de görevi ihmal etmiş olmuyor mu?
3 ) İlçelerde tespit edilen kaçak, kayıtsız sulara bunca yıl neden göz yumuldu?
4 ) Süleymanpaşa’da uygulanan giriş sayacı (Ana Sayaç) neden ilçelerde uygulanmıyor, eğer uygulanıldığı iddia ediliyorsa ilçe, ilçe giriş sayaçlarının sayısını TESKİ kamuoyu ile paylaşılabilir mi?
5 ) Bunca yıl tespit edilmeyen kayıp, kaçak suyun bedelini ‘suyu basmak için şu kadar elektirik harcıyoruz, bu kadar masraf yapıyoruz’ bahanesiyle dürüst vatandaşın sırtına ‘bunun çaresi varken’ su, zam olarak neden yükleniyor?
6 ) 2021’de başlaması akla gelen kaçak, kayıp takibi hangi ilçelerde yapıldı sayıları kamuoyu ile paylaşılabilir mi?
7 ) Yıllardır yapılmayan uygulama 11 ilçede ne kadar sürede bitirilecek?
8 ) Önceki zamanlarda, suyun arıza işleri müteahhitlere ihale ile verilerek yaptırılıyordu. Müteahhit ile yapmayalım, biz kendi ekibimizi kuralım, arızaları kendimiz yapalım diyerek KVK ile binlerce elaman alındı, binlerce araç kiralandı, şimdi yine arıza işleri müteahhit firmalara veriliyor. Bu kurumu iki kere masarafa sokmak olmuyor mu. Bu kötü yönetimin zararı niye gününde suyunu ödeyen vatandaşa kullanılan zamlı su bedeli olarak ödettiriliyor.
Ayhan YERSİZ
Okunma Sayısı : 1306