12. ADAM
2009’da CHP’liler kenetlendi, eski belediye başkanı Adem Dalgıç belediye başkanı seçildiğinde rakibine rekor seviyede fark attı. 2014 yerel seçimlerinde de o kenetlenme, o heyecan vardı. O kenetlenme büyükşehiri ve 11 ilçeyi silme götürdü. Sonuç; 12/0.
Köküne kadar CHP’li 11 belediye başkanı ve CHP örgütleri ile hiç alakası olmadı 12. adamın. Doku uyuşmazlığı yüzünden bugün CHP’li olmadığı, Ak Parti’ye çalıştığı tartışılan 12. adam, teee 2014’te aday olduğu yere gelene kadar CHP’lilere takiyyenin kralını yaptı.
Gözüne kestirdiği koltuğa oturdu. İş, aş peşinde olan tabanın sesine kulak veren İl, ilçe başkanlarının telefonlarına bile çıkmadı. 12. adam, tek adam olduğunu sandı. İl başkanı, ilçe başkanlarını parmağında oynattı, vekilleri takmadı, belediye başkanlarını kendisine mecbur bıraktı, susturdu. Vatandaş susmadı, 2019 yerel seçimlerinde bir hapşırdı 4 ilçe gitti.
*
CHP’liler bu hapşırmayı mevsimsel gribal enfeksiyon saysa da bunun öyle olmadığını en iyi bilenlerden biri önceki dönem belediye başkanı Ekrem Eşkinat değil mi? Üstelik eczacı. Halka dokunmadığı için kaybetmiş! Bence doğru ama altyapısı bitirilmeyen Süleymanpaşa’da yada diğer ilçelerde halka nasıl dokunacaksın? 1, 2 ay önce halka dokunmak için bir kahveye uğrayan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, yapılmayan yollar yüzünden bir vatandaş tarafından hakarete uğramadı mı? Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu kapalı Pazar yeri bitmiş, yollar yapılmış olsa seçim kaybedermiydi? 2014’ten bu yana tam 8 senede bitmeyen altyapı, caddeler, sokaklar tam bir rezalet. Kaybedilen 4 ilçenin akıbetine uğrayacağı bilinen ilçeler varken bu başarısız gidişata dur diyen neden yok?
a ) Onu aday göstersinler diye 2014’te 2 ünlü iş insanından aldığı yüklü miktardaki parayı CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği için!, olabilir mi?
b ) “İşte CHP belediyeciliği bu” denmesin, parti zafiyete uğramasın diye mi yoksa ihalelerde şansı yolunda giden müteahhitlerin yolu kesilmesin diye mi? (Parti içi söylentiler böyle)
Kasaba olmaktan kurtulamamış bu kentin neden sinemaları, tiyatroları, havuzları yok. Neden kültür merkezleri, neden İstanbul Kumkapı misali kafaları çekip efkar dağıtacak yerleri yok? Orada müzisyenlikten geçimini sağlayacak olanlara neden yer olmasın!? Bu kent elektrik parasını ödeyemeyiz diye çalıştıramadıkları 1, 2 kültür merkezinle mi sanatı yakalayacak. Sosyalleşmenin bam teline çay bahçelerinde mi vuracak? Misafirin gelse işte bu bizim sahilimiz, hadi gel orada yemek yer, denize bakar manzara seyrederiz diyemeyeceğin için soluğu seni mahkum ettikleri köftecide mi alacaksın! 3 tarafı denizlerle çevrili bu şehirde denize girecek yer, yat turizmine hizmet edecek limanı yok. Tarım bitmiş, çiftçi sürünüyor, bireysel olarak çıkarttığı ürünü vatandaşla buluşturacak yeri yok, turizm hiç yok. Bu şehrin bando takımı bile yok arkadaş…
Suç bizim mi, bütün bunları ben mi, vatandaş olarak sen mi yapmadın arkadaş? Çıkartın şu at gözlüğünü, elinde her imkanı olan 12. adama; ‘bizim diğer kentlerden neyimiz eksik’ diye sorun.
Herşeyi yarım yamalak, bitirdiği doğru düzgün bir iş yok. Tekirdağ ile birlikte büyükşehir olan Aydın, Denizli, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin illerini inceleyin. 2014’ten bu yana altyapısı hiç olmayan illerin nasıl başarı hikayeleri yazdığını görün.
*
Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı’ya İade i ziyaret esnasında yapılan basın açıklamasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bakın neler dedi…
2. Dönemin yani 7,5 yıllık başkanlık dönemi boyunca ziyaretine gittiği diğer iller ile Tekirdağ’ı karşılaştırınca başka illere yapılan yatırımların Tekirdağ’da gerçekleştirilmediğini ifade ederek; “Türkiye’de görüp gözlemlediğim Konya’da, Kayseri’de, Samsun’da özenerek baktığım ciddi yatırımların Tekirdağ’da olmadığı gerçeğinin altını çiziyor olmamız lazım. Tekirdağ’da siyaset bugün Gelecek Partisi’ndeyiz, iktidar partisi, ana muhalefet partisi diğer bütün partilerle beraber siyasetin zamanında yapılması gerektiği, ancak siyasetin durgun zamanda da Tekirdağlı olarak yan yana gelmeyi beceremediğimizi düşünüyorum. Eğer bunu becerseydik Türkiye’nin çeşitli illerine imrenerek bakmazdık. Eğer bunu becerseydik Çerkezköy’de, Tekirdağ’da okulların yetersizliğini konuşmayan, bunun ötesinde yatırımları alabilen bir manzaraya kavuşurduk. Bugün maalesef, siyaseti bitirip Tekirdağ’ın geleceği için karar verip bir araya gelemez durumdayız.
İlkokul öğrencisi olarak Halk Eğitim Merkezi’nde gittiğim tiyatroya ‘belediye başkanı oldum, tiyatro etkinlikleri gerçekleştiriyorum yine Halk Eğitim Merkezi’ne gidiyorum.’ Bu bir şehirin kaderi olamaz. Bugün iktidar partisi var, muhalefet partileri var, il başkanları var, yöneticileri var, 7 tane milletvekilimiz var, büyükşehir dahil 12 belediye başkanı var, bir masa etrafına Tekirdağ adına oturabilmeliyiz…”
Ben de diyorum ki; Adam tam bir siyasetçi. Üstü kapalı söylemlerle, kenarından, köşesinden sorunun adını koymuş aslında.
Okunma Sayısı : 1328